Feminvest populärt

För ökat inflytande på aktiemarknaden.

Feminvest är ett investerarnätverk för kvinnor

Anordnas av Feminvest och Aktiespararna.

Event om fonder

Publicerad 2017-05-18

Den 30:e maj bjuder vi in dig för en fondkväll med Feminvest. Alexander Gustafsson från Nordnet kommer att guida dig som vill veta mer om fondsparande. Jessica Walter från fondbolaget ODIN Fonder kommer att prata om fondsparande, vilka fonder de erbjuder och vad du ska tänka på när du sparar i fonder.

När: Den 30:e maj
Var: Nordnets lokaler, Gustavslundsvägen 141, Bromma

Program
17.30 Registrering och lättare förtäring
17.55 Feminvest hälsar välkomna

18.00 Alexander Gustafsson från Nordnet
Alexander håller ett föredrag om fondsparande. Han berättar bland annat mer om hur man lägger upp ett månadssparande, bygger en fondportfölj och vilka nyckeltal man kan jämföra fonder med. 

18.40 Jessica Walter från Odin Fonder

ODIN Fonder är en aktiv, ansvarsfull och långsiktig fondförvaltare som grundades 1990. De är idag en av Nordens ledande fondförvaltare och har kontor i Oslo, Stockholm, Göteborg och Helsingfors. De erbjuder 10 olika fonder på den svenska marknaden. Under kvällen kommer Jessica att berätta mer om hur ODIN Fonder tänker när de investerar och skillnaden mellan aktiv och passiv förvaltning. ODIN Fonder investerar i företag med kompetent företagsledning,  bra lönsamhet och stark konkurrenskraft.


19.00 Möjlighet till att ställa frågor

Vi ser framemot att träffa dig där!


Samtliga event är tyvärr fullbokade eller har redan genomförts!

-
Innehållet på Feminvest sajt skall tolkas som marknadsföring och är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som vi kan ha erhållit finansiering från.

Feminvest Direkt

Elin Helander släpper boken ”Hjärnkoll på pengarna – Få råd med dina drömmar”

Nyheter

Elin Helander är utbildad kognitionsvetare som tidigare jobbat med hjärnforskning på Karolinska Institutet. Hon är forskningsledare på sparappen Dreams och grundare till Moneymind – ett forskningsinitiativ för ökad medvetenhet kring hur beteende och ekonomi hänger ihop. Elin släpper nu boken ”Hjärnkoll på pengarna – Få råd med dina drömmar” där hon ger tips på hur man förändrar sitt ekonomiska beteende för att i slutändan få större frihet och möjlighet att uppfylla sina drömmar.

Feminvest träffar en av de mäktigaste kvinnorna inom näringslivet

Nyheter

För två år sen blev Kristina Willgård vd för börsbolaget AddLife. I år utsåg Veckans Affärer henne till en av de mäktigaste kvinnorna inom näringslivet. Vi träffade Kristina för att höra hennes syn på branschen, de uppoffringar hon gjort och vad som varit nyckeln till hennes framgång.

”Om man är passionerat intresserad så blir resultatet oftast väldigt bra”

Nyheter

Hon är en av näringslivets mäktigaste kvinnor och vd för Cinnober. Feminvest träffar Veronica Augustsson och pratar om jämställdhet i fintech-branschen, karriärstips samt fördelen med mångfald på arbetsplatsen.

Feminvest kommer till Göteborg!

Event

Den 6 september bjuder vi in dig för en fondkväll med Feminvest. Alexander Gustafsson från Nordnet kommer att guida dig som vill veta mer om fondsparande. Eva Tufvesson från fondbolaget IKC Fonder kommer att prata om fondsparande, deras fond som är exponerad mot Filippinierna

”Jag har alltid gillat siffror och entreprenörskap”

Månadens inspiratör: Guru som lär oss dra fördel av digitaliseringen

Nyheter

Denna månads inspiratör är digitaliseringsgurun Anna Felländer. Anna har fått många utnämnelser, bland annat av Veckans Affärer som både 2016 och 2015 utsågs henne till femte respektive fjärde mäktigaste opinionsbildaren i skaran av Sveriges mäktigaste kvinnor.

Det våras för tillväxtmarknaderna

Nyheter

Tillväxtmarknaderna har upplevt en relativt tuff period under den senaste tiden. Men efter en turbulent inledning på året med fallande råvarupriser verkar länderna gå en ljusare framtid till mötes. Mona Stenmark, förvaltare på Carnegie Fonder, berättar mer om potentialen på marknaderna och varför ekonomiska kriser generellt är nyttiga för tillväxtländer.

Vägen till ekonomiskt oberoende går via utbildning – lär dig mer om börshandlade produkter!

Placeringar

I juni arrangerar Feminvest och BNP Paribas en utbildning som ger dig grunderna för framgångsrik handel med börshandlade produkter. Det första steget är minifutures – som i ett lätthanterligt format erbjuder alla grundläggande möjligheter som finns med mer komplexa strukturerade produkter.

Feminvest och Nordnet gör teknisk analys roligt och enkelt att förstå sig på

Event

Den 10 maj anordnade Feminvest tillsammans med Nordnet ett event med utbildning i teknisk analys.

Månadens inspiratör: Carolina Neurath

Nyheter

Bakom titeln ”Sveriges bästa ekonomijournalist” ligger en hel del granskande journalistik som många i näringslivet helst skulle vilja glömma. Carolina Neurath ger Feminvest sitt bästa karriärstips: ”Våga ta risker och tacka ja till jobb och positioner även om du inte har precis det som krävs för uppdraget. För det lär du dig på vägen.”

Välkommen till sista utbildningseventet innan sommaren

Event

Sommaren är nära och Feminvest anordnar sitt sista event i Stockholm innan semestern. Tillsammans med BNP Paribas kommer vi att erbjuda ett utbildningsevent för dig som är medlem i Feminvest.

Undersökning: Många vill spara sina barns stamceller

Biotech

Hela 35 procent av svenska föräldrar vill spara sina barns stamceller. Men samtidigt som intresset för stamcellssparande är högt är kunskapsnivån fortsatt låg och informationsbehovet stort.

Hållbara bolag ger bättre avkastning

Nyheter

Bolag som arbetar aktivt med ESG – frågor som rör hållbarhet, miljö och etik – presterar bättre i jämförelse med andra. Det visar en studie från Oxford Universitet*. Nu väljer kapitalförvaltaren Schroders att ansluta några av sina mest efterfrågade fonder till Hållbarhetsprofilen – ett initiativ som ska göra det lättare för sparare att bedöma hur olika fondaktörer arbetar med hållbarhetsbegreppet i sina investeringar.

Feminvest-podden

Podcast

Feminvest Direkt är Feminvests senaste satsning efter Feminvest-podden. Avsnitten släpps både i ljud- och videoformat och fokuserar på utbildning, bolag och aktuella händelser i omvärlden som kan påverka dina investeringar.

Biostockakademin utbildar dig om Life science

Onlinekurs.

Är du intresserad av att investera i aktier i bolag inom biotech- och läkemedelsbranschen men tycker att branschen är svår att förstå? Ta chansen och gå Biostockakademin – en onlinekurs om biotechbranschen.

"Kvinnor är riskmedvetna, inte riskaverta"

Placeringar

Våra undersökningar visar att kvinnor tenderar att vara mindre riskbenägna i sina placeringar än män, men verkligheten förmedlar en annan bild. Det konstaterar Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet.

Feminvest inleder samarbete med Nordnet

Nyheter

Feminvest och Nordnet delar den gemensamma viljan att fler kvinnor ska bli aktiva investerare. Nu inleder vi ett samarbete för att genom en storsatsning på kunskap, gemenskap och engagemang skapa bättre förutsättningar för kvinnor att nå avkastning.

Gå med i Feminvest-gruppen på Shareville!

Nyheter

Feminvest har skapat en portfölj på Nordnets sociala sparnätverk Shareville. Häng på och gå med i Feminivest-gruppen redan idag.

Webb-TV: Se Feminvests presentation på NGM Live

Nyheter

Den 15 mars arrangerades kapitalmarknadsdagen NGM Live. Här kan du se Feminvests presentation under dagen som lockade över 16 000 tittare. Annou Bergfelt, projektledare på Feminvest, tillsammans med Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson, berättar om investerarnätverket och Shareville.

Fossilfri energi kan vara framtidens investering

Nyheter

Svenska energiteknikbolaget Cortus Energy utvecklar en ny och uppmärksammad lösning för att ersätta fossil energi – något som är av högsta prioritet på den politiska agendan. Fjorton av de femton varmaste åren har uppmäts efter år 2000. Och det råder inte längre några tvivel om att världen står inför en enorm klimatutmaning.

#Tradelikeagirl tar över flödet på Twitter

Om Feminvest

På twitter kan man just nu följa Feminvests senaste kampanj #tradelikeagirl. Flödet fylls av bilder på kända profiler i finansbranschen som bär Feminvests t-shirt för att visa att de ställer sig bakom projektet.

”Vi gör något som är bra för mänskligheten”

Nyheter

Det började med ett statligt bidrag för att elektrifiera en färja i Stockholm. Men sedan slutade intresset från svenska politiker. Nu står Green City Ferries i begrepp att expandera till Norge, Tyskland och Holland.

Antalet kvinnor som tjänar över 1 miljon pund har fördubblats på fem år

Nyheter

Enligt en artikel publicerad av Financial Times har antalet kvinnor som tjänar över 1 miljon pund per år fördubblats under de fem år ledande fram till 2014-15. Kvinnor stod därmed för 9,2 procent av de som tjänade mer än 1 miljon pund enligt skatteuppgifterna, vilket betyder att 9 av 10 var män.

Ny vd för Unga Aktiesparare

Nyheter

Tove Zander är utsedd till den nya vd:n för Sveriges Unga Aktiesparares Riksförbund. Ett uppdrag som kommer öka jämställdheten i ungdomsorganisationen och börsvärlden.
– Det behövs fler unga i Finans-Sverige, säger Tove i en intervju med Enköpings-posten.

 

Offensiv emission inför studier på människor

Biotech

Läkemedelsbolaget A1M Pharma har för avsikt att gå in i klinisk fas med sin läkemedelskandidat inom njurskydd med siktet att kunna presentera preliminära data redan under 2018. Därefter siktar bolaget på att kunna inleda förhandlingar med internationella läkemedelsbolag.

Månadens inspiratör: Ulrika Sedell

Krönika

Ulrika Sedell, beteendevetare i grunden, är mångsysslare med ett digert CV. Hon skriver krönikor och föreläser. Dessutom är hon författare och programledare för podcasten ”Krossa Glastaket”.

Här är de 10 bästa hållbarhetsfonderna

Fondexpertens bästa fondtips.

Hållbarhet är i full färd med att segla upp som ett av de viktigaste kriterierna när sparare väljer fonder. Söderberg & Partners hållbarhetschef Kajsa Brundin tipsar om 10 bra fonder.

Event om boendeekonomi lockade besökare

Event

På onsdagkvällen den 26 april samlades ett stort gäng Feminvestmedlemmar hos SBAB för att lyssna på presentationer om boendeekonomi, dagens ränteläge och för att träffa representanter från Veidekke, SSM Holding och Svenska Bostadsfonden.

Crowdfunding: Han bryter bankernas oligopol inom byggfinansiering

Institutioner placerar via Tessins plattform.

Crowdfunding av fastigheter växer rekordsnabbt. I Sverige är Tessin marknadsledare. Bolaget satsar nu på att utöka investerarbasen med institutionella investerare, expandera i Norden och bryta bankernas oligopol inom byggfinansinering.

Genombrott för Deflamo – gör offensiv nyemission

Nyemission

Specialkemiföretaget Deflamo fick sitt kommersiella genombrott i 2016. Nu genomför bolaget en offensiv nyemission på cirka 24 miljoner med målsättningen att nå lönsamhet 2018.

Optionsutbildning med Feminvest och Nasdaq

Nyheter

Den 15 mars bjöd Feminvest och Nasdaq in till investerarträff och bolagspresentationer. Deltagarna fick bland annat lära sig grunderna i optionshandel innan Thomas Almesjö, VD på ChromoGenics, intog podiet och berättade hur de ersätter exteriöra solskydd. Ulla Hald Buhl från Oncology Venture Sweden berättade sedan om deras screeningteknologi som används för att matcha patienter med cancerläkemedel.

Fond: Stabil utdelare som platsar i portföljen

Nyheter

Att placera i fonder som investerar i utdelningsbolag kan vara en lönsam strategi. Men det gäller att välja fond med omsorg. Att ett av de starkaste alternativen har levererat troget under drygt tio års tid kan förklara institutionernas entusiasm.

"Resultaten från de kliniska studierna är oerhört positiva"

Biotech

Feminvest har fått ta del av en intervju med Catharina Svanborg, grundare och styrelseordförande i Hamlet Pharma som utvecklar ett unikt koncept för att bekämpa cancer. Bolagets läkemedelskandidat HAMLET är nämligen baserad på molekyler som finns i vanlig modersmjölk. Det livgivande ursprunget till trots, har HAMLET visat sig vara potent nog att döda mer än 40 olika typer av tumörceller.

Nasalt influensavaccin kan utmana vabruari

Biotech

Influensavacciner för barn är eftertraktade inom läkemedelsbranschen. Nu riktas uppmärksamheten mot svenska Eurocine Vaccines. I dagarna genomför bolaget en emission med siktet inställt på att bli först i världen med att lansera ett nasalt influensavaccin för barn under två år.

Finanseventen fylls numera av kvinnor

Nyheter

Feminvest och Nordnet satsar på kvinnliga investerare. Vilka är dina aktieägare?

Lär dig mer om fonder och portföljteori

Event

Det kan vara svårt att själv identifiera attraktiva placeringsmöjligheter på marknaden. Hur väljer du i vilka fonder du ska investera? Hur ser fondbolagen på riskspridning?

Triss i fondportföljteori

Event

Den andra juni, som visade sig bli den hittills varmaste dagen i år, bjöd Feminvest och Nordnet in till en kväll med fokus på fonder. Trots det vackra vädret var lokalen fylld av intresserade och frågvisa medlemmar.

Månadens inspiratör: Lisa Rytter

Nyheter

Lisa Rytter är europeisk marknadschef på techbolaget Wrapp. Endast 27 år gammal har Lisa hunnit med att vara allt från strateg i Kina till att arbeta inom flera stora kommunikationsbolag. Efter fyra år på Wrapp går hon nu vidare till ett nytt, än så länge hemligt uppdrag. Feminvest var nyfikna på hennes framgångsrecept och fick möjlighet att ställa några snabba frågor:

Event med fokus på teknisk analys

Nyheter

Lär dig mer om teknisk analys och lyssna på tre spännande bolagspresentationer

Dividend Sweden: ”Vi tvingas säga nej till investeringar”

Nyemission

Trots att investeringsbolaget Dividend Sweden gjorde ett mycket starkt resultat i fjol så är bolagets ledning säker på att det finns mer pengar att tjäna. Därför genomför bolaget nu en nyemission som ska lägga grunden för en fortsatt expansion.

Feminvest Direkt

Nyheter

Anna och Annou går igenom hur man enkelt kan göra en fundamental analys med H&M som case. Vi träffar dessutom H&Ms IR-chef Nils Vinge som berättar om H&Ms senaste rapport, ändrade tillväxtmål och framtidens utmaningar!

Månadens inspiratör Pingis Hadenius

Om Feminvest

Pingis är en skarp entreprenör med många bollar i luften. Syns hon inte i tv-rutan och pratar om privatekonomi, är hon i Almedalen och debatterar för kvinnor i näringslivet.

Så kan du enkelt investera i spanska fastigheter på börsen

Nyemission

Fastighetsmarknaden på den spanska Solkusten har åter börjat visa på tillväxt. Det ska fastighetsutvecklingsbolaget Quartiers Properties dra nytta av och utvidgar därför verksamheten. Bolaget genomför en nyemission som rönt stort intresse redan innan dess att teckningsperioden börjat.

Investeringsmöjlighet i stamceller – Nextcell Pharma till Aktietorget

Nyemission

Stamcellsbolaget Nextcell Pharma tar in kapital under perioden 24 maj till den 12 juni och noteras på Aktietorget. Bolagets produkt Protrans förväntas, efter säkerhetsstudier i vuxna med diabetes typ1 nästa år, bli efterfrågat för en mängd olika stamcellsapplikationer.

"Hundägare är beredda att betala för sina husdjur"

Stor marknad väntar bolag inom veterinärmedicin.

Det svenska bolaget Panion Animal Health är på väg att ta fram en helt ny behandlingsmetod för hundar med epilepsi. Lyckas bolaget väntar en stor global marknad. Panion ligger långt fram i utvecklingen och är nu framme vid kliniska studier.

Ökad efterfrågan lyfter nanoteknikbolaget

Forskningen genererar affärer.

Teknikbolaget Insplorion, som driver flera olika forskningsprojekt inom nanoteknik, ökar takten också när det gäller den faktiska kundbearbetningen. Framförallt är det bolagets mätinstrument som möter en allt högre efterfrågan.

Endomines nya vd: ”Vi tittar på möjliga samarbeten”

Nyheter

I slutet av mars blev det klart att Saila Miettinen-Lähde blir ny vd för gruvbolaget Endomines. Saila Miettinen-Lähde berättar att hon ser positivt på bolagets framtid, och hon utesluter inte ett framtida samarbete med en annan aktör inom gruvnäringen.

A1M Pharma rapporterar positiva studieresultat

Biotech

Forskningsbolaget A1M Pharma rapporterar att resultat från prekliniska studier visar på klar positiv verkan från bolagets läkemedelskandidat ROSGard.

Citywire: Danske Invest bäst på tillväxtobligationer

Hemlagat vinnarkoncept levererar.

Danske Invest får europeiskt pris som bästa förvaltare av tillväxtmarknadsobligationer i hårdvaluta. Under 2016 bidrog placeringar i till exempel Argentina och Brasilien positivt.

Podcast
Feminvest på facebook
Feminvest på twitter
Följ oss eller kontakta oss
Kontakt & information

Laika Consulting
Birger Jarlsgatan 41 A
111 45 Stockholm

Har du frågor kring nätverket eller vill du bli en av våra samarbetspartners, tveka inte att höra av dig till Anna Svahn:
anna.svahn@laika.se

Om Feminvest

Feminvest är ett nytt investerarnätverk för kvinnor, vars syfte är att främja kvinnors ägande och inflytande på aktiemarknaden. I förlängningen leder fler aktiva kvinnliga aktieägare till ökat inflytande för kvinnor i bolag och i samhället, och till en mer jämställd aktiemarknad. Andra vinster är en mer diversifierad ägarstruktur för bolag samt en starkare privatekonomi för kvinnor.

Feminvests nyhetsbrev produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Feminvest skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida .