Feminvest populärt

För ökat inflytande på aktiemarknaden.

Feminvest är ett investerarnätverk för kvinnor

Anordnas av Feminvest och Aktiespararna.

Välkommen till årets kvinnliga investerarträff

Den 8 mars på The Winery Hotel i Stockhom

Publicerad 2016-02-23

Den kanadensiska finansforskaren Barbara Stewart berättar om sin senaste rapport Rich Thinking där en av de viktigaste slutsatserna är: More women = More money. Du får också träffa några av finansbranschens mest kunniga aktörer som delar med sig av sina bästa tips kring hur du lyckas med dina investeringar under 2016.

Feminvest och Nordnet gör en storsatsning för att uppmuntra kvinnor till att bli mer aktiva på investeringsmarknaden. Den 8 mars klockan 17.30 slår vi upp portarna, till nyöppnade The Winery Hotel i Stockholm, för en kväll på temat kvinnligt sparande. Starka kvinnliga profiler kommer att diskutera den turbulenta marknaden och investeringsmöjligheter under 2016.

17.30 Registrering och förtäring
18.10 Feminvest och Nordnet hälsar välkommen
18.20 Presentation av Shareville och Feminvest-gruppen.
18.45 Papilly berättar om svaret på en av vår tids största utmaningar - stress och psykisk ohälsa
19.00 Barbara Stewart presenterar sin senaste studie Rich Thinking
19.25 Diskussionspanel – moderator Eva Trouin och Barbara Stewart
20.00 Frågestund
20.15 Mingel och möjlighet att prova härliga viner från The Winery Hotels egen vintillverkning med druvor från Italien.


Hur tar jag mig dit?
Vi kommer att erbjuda förbokade bussar och möjlighet att ta sig till eventet via Uber. Mer information får du i anmälan.

Anmäl dig genom att fylla i dina kontaktuppgifter nedan. Den här kvällen får du inte missa! Intresset är stort och principen "först till kvarn" gäller.

Samtliga event är tyvärr fullbokade eller har redan genomförts!

-
Innehållet på Feminvest sajt skall tolkas som marknadsföring och är i viss mån finansierad av bolag i branschen. Detta inlägg avser ett bolag som vi kan ha erhållit finansiering från.

Feminvest Direkt

Event om fonder

Event

Den 30:e maj bjuder vi in dig för en fondkväll med Feminvest. Alexander Gustafsson från Nordnet kommer att guida dig som vill veta mer om fondsparande. Jessica Walter från fondbolaget ODIN Fonder kommer att prata om fondsparande, vilka fonder de erbjuder och vad du ska tänka på när du sparar i fonder.

Feminvest event i Malmö 31:a maj

Event

Den 31:a maj håller Feminvest ett event i Malmö. Kvällen tillägnas medicinsk forskning och vi har bjudit in fyra intressanta life science-bolag. Två av dem står inför börsintroduktion och en tredje genomför en företrädesemission. Vi har även bjudit in Johan Krylborn från Redeye som kommer prata mer om börsnoteringar. Missa inte chansen att träffa andra investeringsintresserade kvinnor, byta tankar och mingla!

Investeringsmöjlighet i stamceller – Nextcell Pharma till Aktietorget

Nyemission

Stamcellsbolaget Nextcell Pharma tar in kapital under perioden 24 maj till den 12 juni och noteras på Aktietorget. Bolagets produkt Protrans förväntas, efter säkerhetsstudier i vuxna med diabetes typ1 nästa år, bli efterfrågat för en mängd olika stamcellsapplikationer.

Genombrott för Deflamo – gör offensiv nyemission

Nyemission

Specialkemiföretaget Deflamo fick sitt kommersiella genombrott i 2016. Nu genomför bolaget en offensiv nyemission på cirka 24 miljoner med målsättningen att nå lönsamhet 2018.

Vaccinet som ska bota diabetes

"Hundägare är beredda att betala för sina husdjur"

Stor marknad väntar bolag inom veterinärmedicin.

Det svenska bolaget Panion Animal Health är på väg att ta fram en helt ny behandlingsmetod för hundar med epilepsi. Lyckas bolaget väntar en stor global marknad. Panion ligger långt fram i utvecklingen och är nu framme vid kliniska studier.

Ökad efterfrågan lyfter nanoteknikbolaget

Forskningen genererar affärer.

Teknikbolaget Insplorion, som driver flera olika forskningsprojekt inom nanoteknik, ökar takten också när det gäller den faktiska kundbearbetningen. Framförallt är det bolagets mätinstrument som möter en allt högre efterfrågan.

Endomines nya vd: ”Vi tittar på möjliga samarbeten”

Nyheter

I slutet av mars blev det klart att Saila Miettinen-Lähde blir ny vd för gruvbolaget Endomines. Saila Miettinen-Lähde berättar att hon ser positivt på bolagets framtid, och hon utesluter inte ett framtida samarbete med en annan aktör inom gruvnäringen.

Crowdfunding: Han bryter bankernas oligopol inom byggfinansiering

Institutioner placerar via Tessins plattform.

Crowdfunding av fastigheter växer rekordsnabbt. I Sverige är Tessin marknadsledare. Bolaget satsar nu på att utöka investerarbasen med institutionella investerare, expandera i Norden och bryta bankernas oligopol inom byggfinansinering.

Offensiv emission inför studier på människor

Biotech

Läkemedelsbolaget A1M Pharma har för avsikt att gå in i klinisk fas med sin läkemedelskandidat inom njurskydd med siktet att kunna presentera preliminära data redan under 2018. Därefter siktar bolaget på att kunna inleda förhandlingar med internationella läkemedelsbolag.

Månadens inspiratör: Ulrika Sedell

Krönika

Ulrika Sedell, beteendevetare i grunden, är mångsysslare med ett digert CV. Hon skriver krönikor och föreläser. Dessutom är hon författare och programledare för podcasten ”Krossa Glastaket”.

Månadens inspiratör: Guru som lär oss dra fördel av digitaliseringen

Nyheter

Denna månads inspiratör är digitaliseringsgurun Anna Felländer. Anna har fått många utnämnelser, bland annat av Veckans Affärer som både 2016 och 2015 utsågs henne till femte respektive fjärde mäktigaste opinionsbildaren i skaran av Sveriges mäktigaste kvinnor.

Feminvest medverkade på Acandos jämställdhetsevent

Nyheter

Den 14 april bjöd managementkonsulten Acando in till ett event med fokus på affärsdriven jämställdhet. Feminvest tillsammans med en av våra ambassadörer Sandra Lindqvist, även känd som Framtidsfeministen, höll i en av presentationerna. Jämställdhet är ett mycket aktuellt ämne och Feminvest var på plats för att prata om jämställdhet i näringslivet och investeringsmöjligheter ur ett kvinnligt perspektiv.

Feminvest-event på elbåt i Mälaren

Event

Feminvests event – i samarbete med Green Ferries – ombord på en elbåt spred vårkänslor hos deltagarna.

BlackRock: Stor skillnad mellan kvinnors och mäns syn på investeringar

Problem i jämlikheten.

Det finns stora skillnader i Sverige kring hur kvinnor och män betraktar sin finansiella framtid. Det framkommer av en ny studie som genomförts av kapitalförvaltaren BlackRock.

Feminvest och Nordnet gör teknisk analys roligt och enkelt att förstå sig på

Event

Den 10 maj anordnade Feminvest tillsammans med Nordnet ett event med utbildning i teknisk analys.

Månadens inspiratör: Carolina Neurath

Nyheter

Bakom titeln ”Sveriges bästa ekonomijournalist” ligger en hel del granskande journalistik som många i näringslivet helst skulle vilja glömma. Carolina Neurath ger Feminvest sitt bästa karriärstips: ”Våga ta risker och tacka ja till jobb och positioner även om du inte har precis det som krävs för uppdraget. För det lär du dig på vägen.”

Vägen till ekonomiskt oberoende går via utbildning – lär dig mer om börshandlade produkter!

Placeringar

I juni arrangerar Feminvest och BNP Paribas en utbildning som ger dig grunderna för framgångsrik handel med börshandlade produkter. Det första steget är minifutures – som i ett lätthanterligt format erbjuder alla grundläggande möjligheter som finns med mer komplexa strukturerade produkter.

Det våras för tillväxtmarknaderna

Nyheter

Tillväxtmarknaderna har upplevt en relativt tuff period under den senaste tiden. Men efter en turbulent inledning på året med fallande råvarupriser verkar länderna gå en ljusare framtid till mötes. Mona Stenmark, förvaltare på Carnegie Fonder, berättar mer om potentialen på marknaderna och varför ekonomiska kriser generellt är nyttiga för tillväxtländer.

Feminvest-podden

Podcast

Feminvest Direkt är Feminvests senaste satsning efter Feminvest-podden. Avsnitten släpps både i ljud- och videoformat och fokuserar på utbildning, bolag och aktuella händelser i omvärlden som kan påverka dina investeringar.

Välkommen till sista utbildningseventet innan sommaren

Event

Sommaren är nära och Feminvest anordnar sitt sista event i Stockholm innan semestern. Tillsammans med BNP Paribas kommer vi att erbjuda ett utbildningsevent för dig som är medlem i Feminvest.

Undersökning: Många vill spara sina barns stamceller

Biotech

Hela 35 procent av svenska föräldrar vill spara sina barns stamceller. Men samtidigt som intresset för stamcellssparande är högt är kunskapsnivån fortsatt låg och informationsbehovet stort.

Hållbara bolag ger bättre avkastning

Nyheter

Bolag som arbetar aktivt med ESG – frågor som rör hållbarhet, miljö och etik – presterar bättre i jämförelse med andra. Det visar en studie från Oxford Universitet*. Nu väljer kapitalförvaltaren Schroders att ansluta några av sina mest efterfrågade fonder till Hållbarhetsprofilen – ett initiativ som ska göra det lättare för sparare att bedöma hur olika fondaktörer arbetar med hållbarhetsbegreppet i sina investeringar.

Biostockakademin utbildar dig om Life science

Onlinekurs.

Är du intresserad av att investera i aktier i bolag inom biotech- och läkemedelsbranschen men tycker att branschen är svår att förstå? Ta chansen och gå Biostockakademin – en onlinekurs om biotechbranschen.

"Kvinnor är riskmedvetna, inte riskaverta"

Placeringar

Våra undersökningar visar att kvinnor tenderar att vara mindre riskbenägna i sina placeringar än män, men verkligheten förmedlar en annan bild. Det konstaterar Eva Trouin, Sverigechef på Nordnet.

Feminvest inleder samarbete med Nordnet

Nyheter

Feminvest och Nordnet delar den gemensamma viljan att fler kvinnor ska bli aktiva investerare. Nu inleder vi ett samarbete för att genom en storsatsning på kunskap, gemenskap och engagemang skapa bättre förutsättningar för kvinnor att nå avkastning.

Gå med i Feminvest-gruppen på Shareville!

Nyheter

Feminvest har skapat en portfölj på Nordnets sociala sparnätverk Shareville. Häng på och gå med i Feminivest-gruppen redan idag.

Webb-TV: Se Feminvests presentation på NGM Live

Nyheter

Den 15 mars arrangerades kapitalmarknadsdagen NGM Live. Här kan du se Feminvests presentation under dagen som lockade över 16 000 tittare. Annou Bergfelt, projektledare på Feminvest, tillsammans med Nordnets investeringscoach Alexander Gustafsson, berättar om investerarnätverket och Shareville.

Fossilfri energi kan vara framtidens investering

Nyheter

Svenska energiteknikbolaget Cortus Energy utvecklar en ny och uppmärksammad lösning för att ersätta fossil energi – något som är av högsta prioritet på den politiska agendan. Fjorton av de femton varmaste åren har uppmäts efter år 2000. Och det råder inte längre några tvivel om att världen står inför en enorm klimatutmaning.

”Vi gör något som är bra för mänskligheten”

Nyheter

Det började med ett statligt bidrag för att elektrifiera en färja i Stockholm. Men sedan slutade intresset från svenska politiker. Nu står Green City Ferries i begrepp att expandera till Norge, Tyskland och Holland.

#Tradelikeagirl tar över flödet på Twitter

Om Feminvest

På twitter kan man just nu följa Feminvests senaste kampanj #tradelikeagirl. Flödet fylls av bilder på kända profiler i finansbranschen som bär Feminvests t-shirt för att visa att de ställer sig bakom projektet.

Citywire: Danske Invest bäst på tillväxtobligationer

Hemlagat vinnarkoncept levererar.

Danske Invest får europeiskt pris som bästa förvaltare av tillväxtmarknadsobligationer i hårdvaluta. Under 2016 bidrog placeringar i till exempel Argentina och Brasilien positivt.

Här är de 10 bästa hållbarhetsfonderna

Fondexpertens bästa fondtips.

Hållbarhet är i full färd med att segla upp som ett av de viktigaste kriterierna när sparare väljer fonder. Söderberg & Partners hållbarhetschef Kajsa Brundin tipsar om 10 bra fonder.

A1M Pharma rapporterar positiva studieresultat

Biotech

Forskningsbolaget A1M Pharma rapporterar att resultat från prekliniska studier visar på klar positiv verkan från bolagets läkemedelskandidat ROSGard.

Event om boendeekonomi lockade besökare

Event

På onsdagkvällen den 26 april samlades ett stort gäng Feminvestmedlemmar hos SBAB för att lyssna på presentationer om boendeekonomi, dagens ränteläge och för att träffa representanter från Veidekke, SSM Holding och Svenska Bostadsfonden.

Feminvest på NGM Live

Event

Den 16 maj är det dags för kapitalmarknadsdagen NGM Live. Det är den tredje i ordningen, och precis som tidigare kommer många nya intressanta företag att presenteras. Flera av dem är, eller är på väg att bli, noterade på Nordic Growth Market.

Så kan du enkelt investera i spanska fastigheter på börsen

Nyemission

Fastighetsmarknaden på den spanska Solkusten har åter börjat visa på tillväxt. Det ska fastighetsutvecklingsbolaget Quartiers Properties dra nytta av och utvidgar därför verksamheten. Bolaget genomför en nyemission som rönt stort intresse redan innan dess att teckningsperioden börjat.

Bolaget som tar upp kampen mot de största folksjukdomarna

Nytt läkemedelsbolag på First North .

Hjärt- och kärlsjukdomar är de sjukdomar som orsakar flest dödsfall i världen. Efterfrågan på effektiva läkemedel är därför mycket stor. Det svenska bolaget Annexin Pharmaceuticals är på väg att utveckla ett läkemedel som kan innebära det verkliga genombrottet.

Optionsutbildning med Feminvest och Nasdaq

Nyheter

Den 15 mars bjöd Feminvest och Nasdaq in till investerarträff och bolagspresentationer. Deltagarna fick bland annat lära sig grunderna i optionshandel innan Thomas Almesjö, VD på ChromoGenics, intog podiet och berättade hur de ersätter exteriöra solskydd. Ulla Hald Buhl från Oncology Venture Sweden berättade sedan om deras screeningteknologi som används för att matcha patienter med cancerläkemedel.

Dividend Sweden: ”Vi tvingas säga nej till investeringar”

Nyemission

Trots att investeringsbolaget Dividend Sweden gjorde ett mycket starkt resultat i fjol så är bolagets ledning säker på att det finns mer pengar att tjäna. Därför genomför bolaget nu en nyemission som ska lägga grunden för en fortsatt expansion.

Umeås elbusstillverkare Hybricon genomför nyemission

Nyheter

AV DE TOTALT 41 ELDRIVNA BUSSAR som finns i Sverige har umeåbolaget Hybricon tillverkat tio. Efter den stundande företrädesemissionen ska bolaget fa° in en ännu högre växel. Hos Feminvest i Göteborg berättar styrelseordförande Fredrik Jonsson, tidigare vd för bolaget, mer om hur ledningen rattar spakarna för en mer hållbar framtid.

Fond: Stabil utdelare som platsar i portföljen

Nyheter

Att placera i fonder som investerar i utdelningsbolag kan vara en lönsam strategi. Men det gäller att välja fond med omsorg. Att ett av de starkaste alternativen har levererat troget under drygt tio års tid kan förklara institutionernas entusiasm.

"Resultaten från de kliniska studierna är oerhört positiva"

Biotech

Feminvest har fått ta del av en intervju med Catharina Svanborg, grundare och styrelseordförande i Hamlet Pharma som utvecklar ett unikt koncept för att bekämpa cancer. Bolagets läkemedelskandidat HAMLET är nämligen baserad på molekyler som finns i vanlig modersmjölk. Det livgivande ursprunget till trots, har HAMLET visat sig vara potent nog att döda mer än 40 olika typer av tumörceller.

Finanseventen fylls numera av kvinnor

Nyheter

Feminvest och Nordnet satsar på kvinnliga investerare. Vilka är dina aktieägare?

Nasalt influensavaccin kan utmana vabruari

Biotech

Influensavacciner för barn är eftertraktade inom läkemedelsbranschen. Nu riktas uppmärksamheten mot svenska Eurocine Vaccines. I dagarna genomför bolaget en emission med siktet inställt på att bli först i världen med att lansera ett nasalt influensavaccin för barn under två år.

Lär dig mer om fonder och portföljteori

Event

Det kan vara svårt att själv identifiera attraktiva placeringsmöjligheter på marknaden. Hur väljer du i vilka fonder du ska investera? Hur ser fondbolagen på riskspridning?

Event med Feminvest

Event

Här kan du läsa om tidigare och kommande event tillsammans med Feminvest

Triss i fondportföljteori

Event

Den andra juni, som visade sig bli den hittills varmaste dagen i år, bjöd Feminvest och Nordnet in till en kväll med fokus på fonder. Trots det vackra vädret var lokalen fylld av intresserade och frågvisa medlemmar.

Månadens inspiratör: Lisa Rytter

Nyheter

Lisa Rytter är europeisk marknadschef på techbolaget Wrapp. Endast 27 år gammal har Lisa hunnit med att vara allt från strateg i Kina till att arbeta inom flera stora kommunikationsbolag. Efter fyra år på Wrapp går hon nu vidare till ett nytt, än så länge hemligt uppdrag. Feminvest var nyfikna på hennes framgångsrecept och fick möjlighet att ställa några snabba frågor:

Podcast
Feminvest på facebook
Feminvest på twitter
Följ oss eller kontakta oss
Kontakt & information

Laika Consulting
Birger Jarlsgatan 41 A
111 45 Stockholm

Har du frågor kring nätverket eller vill du bli en av våra samarbetspartners, tveka inte att höra av dig till Anna Svahn:
anna.svahn@laika.se

Om Feminvest

Feminvest är ett nytt investerarnätverk för kvinnor, vars syfte är att främja kvinnors ägande och inflytande på aktiemarknaden. I förlängningen leder fler aktiva kvinnliga aktieägare till ökat inflytande för kvinnor i bolag och i samhället, och till en mer jämställd aktiemarknad. Andra vinster är en mer diversifierad ägarstruktur för bolag samt en starkare privatekonomi för kvinnor.

Feminvests nyhetsbrev produceras av Laika Consulting AB, ett kommunikations- och marknadsföringsföretag inom finansbranschen som riktar sig mot individer, organisationer och företag. Laika tillhandahåller ingen egen investeringsrådgivning till kunder och mottager och förmedlar inga investeringsorder. Laika fungerar istället som en länk och förmedlare av kundkontakter mellan individer, organisationer och företag som vill investera i värdepapper och de bolag som tillhandahåller värdepapper. Artiklar i Feminvest skall tolkas som marknadsföring. Alla investeringar innebär risk och satsat kapital kan helt gå förlorat i värde. För närmare information om Laika och vår verksamhet vänligen besök vår hemsida .